06-28549471 info@doumee.nl

Wat zie ik veel hoogbegaafdheidsspecialisten vaak hard rennen en werken binnen de school. Niet dat dit verkeerd is, want dat doen de meesten in het onderwijs. Maar ik vraag me wel eens af of ze met de juiste dingen bezig zijn. Vaak draaien ze de plusklas, geven ze individuele begeleiding en zitten vaak bij allerlei gesprekken met ouders van hoogbegaafde kinderen.

Maar als ik kijk naar de competenties van een hoogbegaafdheidsspecialist, blijkt dat deze functie veel meer zit op het faciliteren van goed onderwijs voor hoogbegaafde kinderen, dan op het geven van dit onderwijs.

Dus je eerste taak als HB-specialist is: Coördineren en overzicht houden! Zorgen voor een goed pedagogisch klimaat, je collega’s coachen, meedenken met de lessen in de klas, meebeslissen over het wel of niet vormgeven van een plusklas, en ga zo maar door!

Hoe mooi is dat, als je een taak hebt waarbij je collega’s uiteindelijk alleen maar sterker worden in het begeleiden en de hele school op dit onderwerp groeit! Hier kunnen de kinderen in de school alleen maar van opbloeien. Niet alleen die enkelingen, die echt vastgelopen zijn, maar alle hoogbegaafde kinderen, zodat er misschien minder kinderen vastlopen.

Komende september starten we weer met een nieuwe groep van de jaaropleiding Specialist Hoogbegaafdheid. Heeft jouw school nog geen specialist? Geef dan zeker iemand op dit jaar, hier gaan jullie als hele school van groeien!

Meer info? www.alicebekke-partners.nl/scholing/opleiding-hoogbegaafdheid/