06-28549471 info@doumee.nl

Breng je school naar het NEXT level

Werk met een concreet plan toe naar genoeg faciliteiten voor hoogbegaafde kinderen op school

Passend onderwijs voor ieder kind op school. Een concept waarin veel van de school wordt verwacht: Voor elk kind een passende plek, passende materialen, passend beleid, en ga zo maar door…

Kinderen praten met leraar

Wat betekent dit eigenlijk allemaal wel niet voor de hoogbegaafde kinderen op school: compacten, verrijking, verbreding, projecten, plusklas, beleid, communicatie, veel gesprekken…

Veel extra werk lijkt het soms, met niet altijd een dankbaar resultaat. In een druk schooljaar is er soms te weinig tijd om je rustig te verdiepen in de mogelijkheden of een leerlijn voor de school. Elke leerkracht lijkt soms het wiel weer opnieuw te moeten uitvinden.

Doordat de dagelijkse werkelijkheid al druk genoeg is, blijft rustig ‘pas op de plaats maken’ vaak liggen. Makkelijker is het dan om ad-hoc oplossingen te zoeken of snel nieuw materiaal aan te schaffen. Soms maar voor 1 kind.

Dit kost jullie als school veel tijd. Elke leerkracht verdiept zich weer op zijn eigen manier in het onderwerp. De een is hier sterker in dan de ander, waardoor het kind het ene jaar een sprong lijkt te maken, die het andere jaar weer verdwenen lijkt. Maar… is jullie basis eigenlijk wel op orde? Waar staan jullie als school? Wat zou de eerste stap moeten zijn om een patroon te doorbreken?

Wat zou het fijn zijn als dat er rust in de tent komt

 • 5genoeg passend materiaal, zonder overbodige aankopen
 • 5duidelijke plannen en overzichten van de mogelijkheden voor meer- en hoogbegaafde kinderen in elke groep
 • 5geen adhoc beslissingen meer als een leerling hoogbegaafd blijkt te zijn
 • 5duidelijkheid en samenwerking met de ouders om samen te werken aan het welzijn en de ontwikkeling van de hoogbegaafde leerling, zodat ze, net als de overige leerlingen op school, stappen blijven zetten en groeien

En dat allemaal met een duidelijk plan van aanpak, waar je meteen mee kunt starten. Zonder poespas, passend bij jullie school.

Aan de slag

Ik zou je graag helpen om met een minimale tijdsinvestering van jullie kant, de eerste stap te zetten. We gaan samen kijken wat jullie school nodig heeft: waar staan jullie, wat heb je al op orde, en welke drie logische stappen kun je de komende maand al zetten, zodat de begeleiding van hoogbegaafde leerlingen weer een Level hoger getild kan worden.

Wat houdt dit in: maak allereerst een afspraak voor een gratis Scangesprek. Dat is een gesprek van 30 minuten waarin we kijken wat ik voor jullie kan betekenen. Gaan we daarna aan de slag, dan plannen we direct een vervolgafspraak in voor de start van het traject.

Het traject

De inspanning voor jullie als school zijn minimaal. 

 • 5Gesprek van 1 uur van directeur, IB-er en evt. een talentbegeleider met mij.
 • 5Online nagesprek om de conclusies toe te lichten en jullie de eerste stap te laten zetten.

“Ik heb inmiddels tientallen scholen met plezier en veel resultaat van een plan voorzien. Ook voor een aantal voor schoolbesturen zijn alle scholen bezocht en ligt er een plan voor de hele schoolvereniging. Dit plan wordt zelfs meegenomen bij de jaarlijkse kwaliteitsgesprekken met de scholen, waarmee de hele schoolvereniging een enorme stap in kwaliteit van passend onderwijs voor hoogbegaafde kinderen heeft gemaakt.”

Wat mag de school verwachten?

 • 5Uiteraard een goede voorbereiding op het gesprek met de school, zodat de school op papier of via de website als bekend voor mij is.
 • 5Uitgebreide analyse van het gesprek waarbij de uitslag helder in een tabel wordt weergegeven.
 • 5Volledig actieplan om tot het volgende level te kunnen groeien.
 • 5Voorstel voor 3 praktische acties die de meeste impact op korte termijn zullen hebben en direct in de eerste maanden uitgevoerd kunnen worden.
 • 5Online nagesprek met de school om de conclusies toe te lichten.

Wat is de investering?

Het bezoek aan de school + het maken van een plan, kost jullie als school slechts € 495 (incl. BTW), exclusief reiskosten.

Voor schoolbesturen geldt: neem contact op zodat we een plan op maat kunnen maken.

Om jullie school alle aandacht te geven die het verdiend, doe ik per maand hooguit 2 screeningen. Dit loopt snel vol, dus plan in ieder geval een gratis Scangesprek om nog dit schooljaar in aanmerking te komen voor een NEXT Level- screening.

Breng je school naar het NEXT level

Ook voor jouw school is een concreet plan mogelijk om faciliteiten voor hoogbegaafde kinderen te bieden!