06-28549471 info@doumee.nl

De vakantie is voorbij, zelfs in het noorden van het land begint het ritme er weer helemaal in te komen. Terwijl de temperaturen buiten weer zo hoog waren, dat het voelt alsof we bijna aan de zomervakantie toe zijn, in plaats van richting de herfstvakantie.

De afgelopen weken heb ik al weer veel scholen van binnen gezien. We hebben het dan vaak over de speerpunten van dit schooljaar en natuurlijk probeer ik daar ook altijd de hoogbegaafde kinderen een onderdeel van te laten zijn. Soms als los speerpunt, soms als secundair doel bij een ander speerpunt. Bijna elke school is voor inclusief onderwijs en noemt dit ook in hun publicaties of op de website. Maar nog te vaak is niet duidelijk hoe de hoogbegaafde kinderen hier een onderdeel van zijn. Niet alleen bij rekenen (dat is vaak nog het meest in orde), maar bij alle vakken op school.

En dan mijn eigen speerpunten voor dit schooljaar? Ik ben met mooie dingen bezig. Ik noem er 2:

  • een rapportage systeem voor plusklassen, zodat er zinvol gewerkt wordt aan vaardigheidsdoelen binnen deze groepen;
  • een werkboek voor scholen zodat elke school op een praktische, simpele manier dit schooljaar een hele grote stap kan maken in het onderwijs aan hoogbegaafde kinderen.

Ik hoop hier snel meer over te kunnen vertellen!

Mocht je hier al meer van willen weten, mail me gerust. Wil je nog inspiratie, wat je als school mee zou kunnen nemen in je speerpunten, maak dan deze test: www.doumee.nl/checklist/